Skip Navigation or Skip to Content

Wat kan PVO voor jou betekenen?

4 oktober 2023
2 min leestijd

Wat heeft PVO Den Haag jou te bieden?

Wij werken samen met gemeenten, politie, brancheorganisaties en ondernemers. Zo bundelen we onze krachten en kunnen we echt verschil maken in de bestrijding van criminaliteit. We hebben maar 1 missie: een veilige omgeving voor elke ondernemer! We organiseren onder andere congressen, trainingen en veiligheidsscans. Ook geven we advies en bieden we procesbegeleiding. Bekijk hieronder ons aanbod per thema of neem contact met ons op voor een aanvraag of advies op maat. We zetten in op de volgende veiligheidsthema’s: • Ondermijning • Cybercriminaliteit • Veelvoorkomende criminaliteit (VVC)

Ondermijning

Lokale informatiebijeenkomsten 

We organiseren bijeenkomsten voor ondernemers op bedrijventerreinen, in het buitengebied en in jachthavens. Hierbij ligt de focus op het herkennen van signalen van ondermijning. Welke tekenen kunnen erop wijzen dat je overbuurman een drugslab huisvest of dat jouw huurder je loods gebruikt voor de opslag van wapens? We leggen uit wat je met deze informatie kunt doen om jezelf en je onderneming veilig te stellen.

Procesbegeleiding Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een certificaat dat wordt uitgegeven aan bedrijfsomgevingen die voldoen aan bepaalde veiligheidscriteria. Dit keurmerk is bedoeld om de veiligheid en leefbaarheid op bedrijventerreinen en buitengebieden te verbeteren. Wij helpen ondernemers in het proces om in aanmerking te komen voor zo’n keurmerk.

Cybercriminaliteit

Cybercongressen
We organiseren bijna maandelijks een cybercongres voor ondernemers op verschillende locaties in de regio. Cybercriminaliteit omvat een breed scala aan illegale activiteiten die zich richten op computers, netwerken en digitale systemen. Denk aan scams, hacken, phishing, ransomware of een DDoS aanval.

Tijdens het congres leggen experts, ervaringsdeskundigen en ethisch hackers uit hoe cybercriminelen te werk gaan en welke stappen je kunt nemen om je hiertegen te beschermen.

Veelvoorkomende criminaliteit

Procesbegeleiding Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Winkelgebied
Ook winkelgebieden komen in aanmerking voor een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het doel van een KVO is om een veiligere omgeving te creëren voor ondernemers, werknemers en klanten. Wij helpen ondernemers in het proces om in aanmerking te komen voor dit keurmerk. Hoe? Door een analyse te maken van de huidige veiligheidssituatie en daar vervolgens een plan van aanpak voor op te stellen.

 

Winkelscan
Om te bepalen waar de kwetsbaarheden van jouw winkel liggen, voeren wij een winkelscan uit. We kijken naar aspecten als winkelindeling, kassa- en betalingsprocessen en beveiliging. Na het uitvoeren van de scan ontvang je een rapport met de bevindingen aan tips voor verbetering.

 

Weerbaarheidstrainingen
We organiseren weerbaarheidstrainingen voor de retail en de horeca. Doel hiervan is dat ondernemers en werknemers weten wat ze moeten doen als ze in aanraking komen met bijvoorbeeld diefstal of een overval.