Skip Navigation or Skip to Content

Bedrijventerreinen in regio Den Haag

Zo houdt PVO regio Den Haag bedrijventerreinen veilig

Is jouw bedrijf gevestigd op een bedrijventerrein? Dan loop je mogelijk risico op inbraken, diefstal, cybercriminaliteit en ondermijning. Deze problemen kunnen je bedrijfsvoering ernstig verstoren. PVO regio Den Haag helpt jou graag om dit soort uitdagingen aan te pakken. Wat kun je als ondernemer doen om dit soort criminaliteit tegen te gaan?

 

KVO: Samenwerking is de sleutel

Problemen op bedrijventerreinen kun je niet alleen oplossen. Samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer is cruciaal. Een effectieve manier om dit te doen is via het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit keurmerk helpt om samen met alle betrokken partijen afspraken te maken over het aanpakken van criminaliteit en overlast. Het traject omvat het maken van een veiligheidsanalyse, het opstellen van een plan van aanpak en het uitvoeren van maatregelen. PVO regio Den Haag begeleidt je graag bij dit proces. Wil je meer weten of een KVO starten voor jouw bedrijventerrein? Mail ons dan. Samen maken we jouw bedrijventerrein schoon, heel en veilig.

 

Ondermijning op bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen zijn een gunstige plek voor criminelen om hun illegale activiteiten uit te voeren. Door de grote hoeveelheid van bedrijven, goederen en geld kunnen ze hier vaak anoniem hun gang gaan. Vormen van ondermijnende criminaliteit die je vaak op bedrijventerreinen tegenkomt, zijn drugshandel, witwassen, illegale afvaldumping of mensenhandel. Deze criminele activiteiten kunnen ernstige gevolgen hebben voor de betrokken bedrijven. Denk aan reputatieschade, financiële verliezen en medewerkers die bedreigd of geïntimideerd worden. Maar het heeft ook gevolgen voor bedrijven die niet betrokken zijn. Er onveilige situaties op het terrein ontstaan en het belemmert de economische ontwikkeling van de regio.

Naast het nemen van praktische maatregelen, zoals verlichting ophangen, beveiligingscamera’s ophangen en hekken plaatsen, is het ook essentieel om je medewerkers te trainen in het herkennen van verdachte activiteiten. In onze folder signalen van ondermijning op bedrijventerreinen lees je op welke signalen je moet letten om verdachte activiteiten waar te nemen. Wij organiseren ook informatiebijeenkomsten, waarbij we dieper ingaan op deze materie. Kijk in onze agenda voor evenementen bij jou in de buurt.

 

Bescherm je bedrijf tegen cybercriminaliteit

Een cyberaanval kan je bedrijfsvoering plat leggen en je reputatie schaden. In sommige gevallen leidt het zelfs tot een faillissement. Het is daarom belangrijk om je systemen en gegevens goed te beveiligen. Zorg ook dat je medewerkers bewust zijn van de risico’s en train ze op het herkennen van bijvoorbeeld phishing of CEO-fraude. Voor meer informatie kun je onze themapagina over cybercrime bezoeken. Als je toch slachtoffer wordt, biedt de Hackhelpdesk hulp bij het beperken van de schade en herstel.

PVO organiseert regelmatig cybercongressen, waarbij experts en ervaringsdeskundigen laten zien hoe cybercriminelen te werk gaan en wat je kunt doen om de kans op een cyberaanval te verkleinen. In onze agenda kun je zien waar en wanneer deze cyberevents plaatsvinden. Op onze themapagina cybercrime vind je meer informatie over verschillende soorten cybercriminaliteit. Ben je meer visueel ingesteld? Bekijk dan onze video’s over cybercrime.

Ben je slachtoffer van cybercrime? Kijk dan op de Hackhelpdesk om te zien wat je kunt doen om de schade te beperken en het herstel in gang te zetten.

 

Meld verdachte situaties

Ziet je verdachte activiteiten of ben je benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de wijkagent via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem. Voor ernstige misdrijven kun je contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen.

Bent u geholpen met deze informatie?