Skip Navigation or Skip to Content

Horeca in regio Den Haag

Hoe zorg je voor een veilig horecagebied?

Als horecaondernemer kun je geconfronteerd worden met agressie, drugsoverlast en afpersing. Daarnaast gebruiken criminelen horecazaken vaak voor het witwassen van illegaal geld. Deze activiteiten kunnen de veiligheid van je bedrijf, je medewerkers en je gasten in gevaar brengen. Wat kun je als ondernemer doen om je horecazaak veilig te houden?

Train je medewerkers

Als horecaondernemer kun je te maken krijgen met weerstand en agressief gedrag van gasten. Het is daarom essentieel dat jij en je medewerkers weten hoe je hier goed op reageert. Wij bieden gratis workshops aan waarin je leert hoe je ongewenst gedrag en agressie in de horeca kunt voorkomen en aanpakken.

Bekijk ook eens onze checklist over wapencontrole in de horeca met bijbehorende animatie.

 

Een goede samenwerking is cruciaal

Problemen als drugsoverlast en agressie kun je als ondernemer niet alleen oplossen. Ook de gemeente, politie en brandweer kunnen dit niet zelfstandig. Een effectieve aanpak vereist samenwerking tussen publieke en private partijen.

Een voorbeeld hiervan is het traject voor de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU). Tijdens dit traject werken ondernemers, gemeente, politie en brandweer samen om te onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid en aantrekkelijkheid van het horecagebied te vergroten. Het doel is om problemen inzichtelijk te maken en gezamenlijk op te lossen.

Heb je problemen met gasten die de sfeer en veiligheid in je zaak verstoren? Met een Collectieve Horeca Ontzegging (CHO) kun je zulke gasten weren. Niet alleen in jouw zaak, maar ook in alle aangesloten horecagelegenheden. Deze maatregel zorgt voor meer veiligheid, bevordert de samenwerking tussen horecaondernemers en geeft een duidelijk signaal af dat wangedrag niet wordt getolereerd.

Wil je meer informatie over KVU of CHO of wil je zo’n traject starten voor jouw horecagebied? Neem dan contact op via mail.

 

Bescherm je bedrijf tegen cybercriminaliteit

Een cyberaanval kan je bedrijfsvoering plat leggen en je reputatie schaden. In sommige gevallen leidt het zelfs tot een failissement. Het is daarom belangrijk om je systemen en gegevens goed te beveiligen. Zorg ook dat je medewerkers bewust zijn van de risico’s en train ze op het herkennen van bijvoorbeeld phishing of CEO-fraude. Voor meer informatie kun je onze themapagina over cybercrime bezoeken. Als je toch slachtoffer wordt, biedt de Hackhelpdesk hulp bij het beperken van de schade en herstel.

 

Meld strafbare feiten altijd

Wanneer er een strafbaar feit plaatsvindt, is het belangrijk om dit altijd te melden. Voorbeelden zijn het aantreffen of handelen in drugs, vechtpartijen, (poging tot) diefstal, geweld tegen je medewerkers of het aantreffen van een vuurwapen. Bel 112 bij noodgevallen en 0900-8844 voor andere situaties waarbij je politieondersteuning nodig hebt.

Heb je als ondernemer te maken met ondermijnende criminaliteit? Of vermoed je dat een andere ondernemer hiermee te maken heeft? Je kunt dit anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem.

Bent u geholpen met deze informatie?