Skip Navigation or Skip to Content

Vastgoed in regio Den Haag

Criminele activiteiten in de vastgoedsector voorkomen

Vastgoedcriminaliteit is een toenemend probleem in Nederland. Het omvat een breed scala aan criminele activiteiten, zoals het witwassen van geld, illegale verhuur, vastgoedfraude of pandjesbazen die huurders uitbuiten. Dit is niet alleen schadelijk voor vastgoedeigenaren zelf, maar voor de hele samenleving. Ben jij werkzaam in de vastgoedsector of verhuur je een pand of loods? Dan kom je mogelijk situaties tegen waarbij panden misbruikt worden voor criminele activiteiten. Wat kun je doen om te voorkomen dat je hierin verzeild raakt?

 

(Her)ken de signalen

Het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Een drugslab herken je bijvoorbeeld door goed te kijken en te ruiken. In onze folder signalen van ondermijning lees je welke signalen kunnen duiden op criminele activiteiten.

 

Veilig je pand verhuren

Verhuur je een pand? Een goede huurovereenkomst kan je veel ellende besparen.
Lees de brochure veilig je pand verhuren eens door of download deze model huurovereenkomst.

 

Bescherm je bedrijf tegen cybercriminaliteit

Een cyberaanval kan je bedrijfsvoering plat leggen en je reputatie schaden. In sommige gevallen leidt het zelfs tot een faillissement. Het is daarom belangrijk om je systemen en gegevens goed te beveiligen. Zorg ook dat je medewerkers bewust zijn van de risico’s en train ze op het herkennen van bijvoorbeeld phishing of CEO-fraude. Voor meer informatie kun je onze themapagina over cybercrime bezoeken. Als je toch slachtoffer wordt, biedt de Hackhelpdesk hulp bij het beperken van de schade en herstel.

 

Meld verdachte situaties

Verdachte situaties kun je melden bij de wijkagent of via 0900-8844. Blijf je liever anoniem, dan kun je terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Voor signalen over een ernstig misdrijf kun je contact opnemen met Team Criminele Inlichtingen.

 

Bent u geholpen met deze informatie?