Skip Navigation or Skip to Content

Criminele inmenging in de transport

10 april 2024
1 min leestijd

Transport kwetsbaar voor criminele inmenging

Criminelen maken handig gebruik van legale bedrijven en diensten om hun duistere zaakjes te regelen. Denk aan het vervoeren van drugs, omkoping, witwassen of het uitbuiten van werknemers. Dit soort zware, georganiseerde misdaad ontwricht de samenleving en ondermijnt onze rechtsstaat.

Georganiseerde misdaad gebeurt overal. De transportsector, en dan met name het vervoer van bederfelijke waar zoals verse groente, fruit en bloemen is een interessant werkgebied voor criminelen. Ze bieden ondernemers en chauffeurs flinke bedragen aan om hun spullen, zoals drugs, cash of wapens, vervoerd te krijgen. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar voor je het weet zit je zelf in het criminele circuit. En dan kom je er niet zomaar weer uit…

PVO staat klaar om ondernemers en werknemers bewust te maken van de risico’s en om tips te geven over wat je moet doen als je hiermee te maken krijgt. Samen met onze partner Weerbare Sierteelt hebben we een korte video gemaakt waarin we uitleggen op welke signalen je moet letten als je in de transportsector werkt.

Bekijk deze video en neem actie om jezelf en je bedrijf te beschermen!